Ваква блиска средба е вистинска реткост

28 март, 2012
0080007.48

Додека се возеле со авион над Далас (САД), брачниот пар Томсон одлучил да ја сними панорамата на градот. Така случајно снимиле и две летечки чинии – од птичја перспектива.

Неверојатната снимка настана на 21-ви март, а на неа авторите прво приметиле само еден објект. Дури кога снимката стигнала на YouTubе, гледачите сфатиле дека на снимката е забележан уште една летечка чинија.

Засега не е познато за какви објект станува збор, но обликот и брзината на движење укажуваат на тоа дека не станува збор за човечки летала. Или барем за леталаа кои имаат човечки пилоти.

Дали е можно американската војска да има беспилотни летала и над своите градови? Или станува збор за вонземјански бродови на кои и онака им се припишува таквиот дизајн на летала?

Погледнете го видеото и проценете сами:

httpv://www.youtube.com/watch?v=-8ZlGJbcqc0