Паста со чаден лосос

10 мај, 20120
losos-i-testo

Лососот кој е богат со омега-3 , масни киселини, е риба која нутриционистите без двоумење ја препорачуваат за здравјето на крвниот систем . Освен тоа Лососот се карактеризира со одличен вкус.

 

Потребни состојки:

  •   250г. Чаден лосос
  •   500г. Широки резанки
  •   Три поголеми дршки аспарагус
  •   2 чешниња, млад лук
  •   Половина чешне, обичен лук
  •   Малку сок од лимон
  •   200мл.павлака за готвење
  •   1дл. – бело вино
  •    Сол, бибер
  •    Малку свеж магданос
  •    2 лажици путер

Начин на подготовка:

  1. Сварете го тестото.
  2. На путерот испржете ситно насецкан обичен лук, додека не поприми златна боја, потоа додадете ја павлаката за готвење и лососот кој претходно те го исекле на парчиња.
  3. Додадете сол, бибер, млад лук и аспарагус исецкан на ситни парчиња и варете на млак оган 5мин.
  4. Полијте со бело вино и на крајот додадете ја тестенината. Украсете со свеж магданос. Сервирајте топло со пармезан.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi