Ролни од мисиркино месо со спанаќ

24 мај, 20120
месо

Потребни состојки

  • 1 главица кромид
  • 8 шницли од мисирка
  • Сол
  • Бибер
  • 3 јајца
  • 3 лаж. брашно
  • 4. парчиња шунка
  • 2 лаж. Зејтин
  • 125мл. бело вино

Начин на подготовка:

  1. Да се исецка кромидот. Месото да се исчисти и измие, да се исуши и да се стави зачин. Да се измие спанаќот, кратко да се избланшира и да се иецка. Да се додадат јајцата и брашното и добро да се промеша. По две шницли се спојуваат (се поклопуваат), за да бидат подолги. На шницлата прво се става лист од шункова салама,  потоа спанаќот. Се валкаат во ролнички и се прицврстуваат со чечкалици.
  2. Ролничките од месо се пропржуваат на зејтин, се додава кромидот и се пржи уште малку. Се налева вино и малку вода и се да се исќрчка заедно околку 15 мин. додека да омекне месото.
  3. По желба се украсува со магдано и зачини по ваш избор, а се служи со бело вино.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi