Супа од морков

28 април, 2012
hyin

Начин на подготовка:

Морковот се става да се вари. Кога ќе биде готов добро се пасира.

Направете светла запршка од путер и брашно, додаете го пасираниот морков, малку шеќер, сол и млеко, онолку за да добие густа маса.

Варете се заедно уште 5 минути.