24 февруари, 2020

Радио

Тројцата рудари кои беа првредени во рудникот „Саса“ од одрон на камења, според изјавите се надвор од животна опасност. Тие веднаш биле пренесени, прво во болницата во Кочани, а потоа во Штип. Двајца од нив се пренесени на клиниката за пластична хирургија во Скопје.

Случајот ќе се испитува и понатаму, но се претпоставува дека се работи за несреќен случај.

Остави коментар

Почетна // вести // македонија // Повредените од рудникот „Саса“ не се во животна опсност
Горе