17 октомври, 2017

Радио

Се сеќавате ли на Зафир Хаџиманов и Љупка Димитровска и фамозната Македонска Свадба, што на Турски начин беше закрвавена пред 50тина години?! Дојде аскерот и ја сардиса невидената љубов и богами и сватовите, и тоа се, заради една млада Македонска невеста. Бог да чува!

Во денешно време може ли да се сретне ваков пример? Се разбира! Па не ни треба бе луѓе божји аскер да дојде за да се испоубиеме за жена! Секој ден по некоја страда, со или без причина. Го изневерила и оп- и ја земал душата! Сакал две, а бил неодлучен, оп двете на тој свет! Го отсакала сиромашкиот, а тој неспособен, оп куршум во челото за секој случај! Значи: не ни треба аскер за да земеме душа на жена од љубовни причини!

Ме чуди само моментот, зошто нема примери, жена да земе душа на маж од истите ниети?! Или жените се слаби и плашливи, или ги заболе Стојко што останале напуштени?! Нема трето.

Ако е првата варијанта во прашање, тогаш ќе пробам некако и да ги сфатам, ама ако е втората варијанта, тогаш мажите имаат сериозен проблем! Или има повеќе мажи, читај избор, па се наоѓа за секоја дупче капаче, или некои се ,,трујат,  од клецкање, постигнувајќи да ги затворат сите непополнети дупки по Македонскиве ментални сиромашатии?!

Време е да го детектираме одговорот, се со цел да престанат крвавите стории за сите главни вести во државата!

Мажи повеќе од жени во државава- Нема, напротив!  Башка, и тие господ со патлак што ги раѓа, на газот повеќе фокус имаат отколку на женски дунди. Читај- не е секој маж ,што мочка стоејќи! Бројот на мажи рапидно се намалува и точка! За кратко време може да се случи, ендемски вид од редок карактер, во Македонија да стане, Македонскиот маж!

Наравучение: Жените ги заболе Стојко , и се заради оние мажи, што постигнуваат на сите страни!

Ако е ова верно, тогаш можете да замислите колкав процент заболени,  вагинално се разбира, жентурачи шетаат по МК?! Еден куп! Од кол на кол , колот в газ е идеален приказ за нашата ни реалност. Се котат болештии, се котат калаштури, а вината се детектира исклучиво каде?! Кај Македонскиот маж!

Да е секој маж- маж, и секој маж да си ја ,,работи,, својата нива по п.с, ќе има ли Македонската жена потреба, да се ебава по Македонските паркинзи и мотели? Веројатно – Не!? А што ако е во прашање мерак?! А што ако Македонските калаштури ,не се ништо друго,  освен Македонски мераклики?! Тогаш проблемот ќе го барате генетски или ментално?! Ако е ген во прашање- спас Нема! А ако е проблемот ментален, спас можеби и има, ама нема психијатри колку што има мераклики, па решението ќе мора да се бара, во странска помош, донација, грант или слична социјална помош, со добар грејс период! Лизинг овде не врши работа.. воопшто!

Да не должиме премногу, за да не се вртам во круг, па да го финиширам текстот, иако претпоставувам не Ви го решив целосно, отвореното прашање.

Мерак или аздис, маж или педер, сеедно! Отиде се во мајчинаму! Нити жените ќе се вратат на старите добри трасирани патеки, ниту пак мажите ќе научат да љубат повеќе дунда од машки газ или мрачни кладилници…

Што би рекол еден познат Српски писател: Ебавајте се луѓе, ебавањето е рај, тоа Ви го препорачува чичко Јован, Јовановиќ- Змај! Крвави свадби имало и ќе има. Најважно е твојата да не биде екранизирана во иднина!

 

 

Остави коментар

Почетна // КАЛАБАЛАК // Македонска крвава свадба(рка)
Горе