Рецепт за најдоброто топло чоколадо

6 ноември, 20130
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Состојки:

o         565 мл млеко (може и обезмастено)

o         2 супени лажици квалитетно чоколадо во прав

o         1 грст Чоко Стоби Флипстм  топчиња или пенасти бонбони

o         шеќер, по вкус

 

За подготовка се потребни околу 3 или 4 минути. Прво се става млекото на оган. Стоплете го малку- не варете го – и додека е топло, ставете една лажица од чоколадото во прав и шеќер по вкус, во секоја шолја. Додадете малку топло млеко во секоја шолја, за да се истопи чоколадото во прав. Во овој момент, спуштете неколку топчиња Чоко Стоби Флипстм, или пенасти бонбони во секоја шолја. Вратете го остатокот од млекото да зоврие, па после внимателно внимателно префрлете го во тегла. Правете го ова над мијалникот. Зацврстете го капакот и покријте го со крпа. Сега, кога млекото е во нашиот „шејкер“, протресете го околу една минута и добиената пена прелијте ја во вашите шолји.

Украсете со преостанатите топчиња Чоко Стоби Флипстм, или пенасти бонбони и посипете со чоколадо во прав.

А сега, сркнете од чоколадото… Зарем секоја голтка не е дел од рајот?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi