25 септември, 2017

Радио

Седумдесет и шестгодишна старица од Нов Белград е уапсена поради сомнение дека “растурала“ дрога. Старицата дрогата ја мерела и продава во својот стан во Нов Белград, а била откриена кога инспектори на белградската полиција влегле во стан за да го уапсат нејзиниот внук, инаку познат нарко дилер.
-Помисливме дека старицата нема никаква врска со работата на внукот, дека само се исплаши и побегна во соба кога виде дека правиме претрес во станот, но таа тогаш викна „Признавам, му помагав. Ако го апсите него, апсете ме и мене“ – раскажува шокираниот полицаец.
– Се испоставило дека за работата со дрогата бабата била главна. Внукот ги набавувал наркотиците, а таа ги мешала, мерела и продавала. Во нивниот стан се собирале сите дилери. Покрај останатото, таа ги чувала парите – рекол добро упатен извор во истрагата.

Остави коментар

Почетна // вести // балкан // Главниот дилер на дрога во Белград е 76-годишна баба!
Горе