25 септември, 2017

Радио

Граѓаните на Нови Сад, вчера на среде улица пронашле печена мачка. Безживотното тело на мачката е најдено фрлено на зелената површина и била без крзно. Задниот дел од телото на животното е делумно јагленосан.

Граѓаните кои го пријавиле случајот се згрозени од глетката.

– Телото на животното изгледа како испечено во рерна. Тоа мора да го сторил некој од соседните здраги. По мачењето не ја скриле или фрлиле во контејнер туку ја ставиле на место каде може секој да ја види. Мислам дека некој болен ум го сторил тоа. Зачудена сум. Не можам да верувам дека некој е способен да го направи ова – изјавила Виолета Гребенер.

Остави коментар

Почетна // вести // балкан // Пронашле печена мачка на улица
Горе