15 јули, 2020

На годишнината на неговиот роденден, 25 јануари ќе биде претставен албумот со најголемите хитови на починатиот пејач, на кој се наоѓа и неговата песна „Све је премало за крај“.

Триесет и вториот роденден на Тоше Проески ќе биде одбележан на 25 јануари со концерт во Скопје, како и свечена манифестација во неговото родно Крушево.

На годишнината од неговиот роденден ќе биде претставен и албумот со најголемите хитови, на кој се наоѓа и неговата песна од 2006 година „Све је премало на крај“ за која е снимен и спот. Автор на текстот и музиката е Јелена Трифуновиќ, а аранжманот е на Никша Братош.

Исто така, оваа година се очекува и објавување на книгата во чест на пејачот, која ја напиша Соња Алексовска Неделковска.

Остави коментар

Почетна // Top Story // македонија // Книга во чест на Тоше Проески
Горе