Домашно Тоблероне

7 февруари, 20140
1

Состојки:

1 маргарин од 250 гр

3 јајца

300 гр шеќер

200 гр чоколадо

2 лажици какао во прав

100 гр пржен сусам

100 гр сецкани, пржени, не солени кикиритки

200 гр мелени бисквити

100 гр чоколадо за прелив

Неколку капки масло

Подготовка:

Загрејте го маргаринот на водена пареа и почекајте додека се стопи.

Јајцата и шеќерот изматете ги добро и додадете ги во маргаринот.

Загревајте се додека шеќерот не се стопи, додадете какао, чоколадо, полека мешајте и додадете ги кикиритките, бисквитите и сусамот.

Калап-тепсијата подмачкајте ја со неколку капки масло и топлата смеса префрлете ја внатре. Почекајте да се стегне смесата, па додадете го чоколадниот прелив на крај. Се сече на парчиња и се служи со кафе или чај.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi