Јуфки со павлака и сирење

9 јуни, 20140
5

Состојки
• 50 гр путер
• 200 гр кисела павлака
• 2 кг јуфки
• 2 јајца
• 250 гр кра­вјо сирење

Подготовка
Јуф­ките се варат во солена вода, потоа се про­це­ду­ваат и се изми­ваат со ладна вода. Се вра­ќаат во садот на тивок оган, се додава путе­рот и се промешуваат.

Во огно­от­по­рен, со масло за јадење под­мач­кан сад за печење, се редат ред јуфки, ред кисела павлака, изме­шана со јај­цата и потоа ред сирење. Редете ги така, сѐ додека имате состојки.

На крај пре­лијте со павлака и јајце. Печете во загре­ана рерна околу 20 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi