Нутела чизкејк

8 јуни, 20140

Состојки

за тесто
• 12 „Орео“ кола­чиња (или слични на нив)
• 3 големи лажици путер, сто­пен

за фил
• 250 гр крем сирење
• 2/3 шолја „Нутела“
• 1 мала лажица екстракт од ванила
• 1 кесичка шлаг во прав

за деко­ра­ција
• шлаг
• кршени лешници
• кру­пно рен­дано чоколадо

Подготовка
Чекор 1: во сад со средна голе­мина, изме­шајте ги кола­чи­њата (кои прет­ходно сте ги издро­биле) и рас­то­пе­ниот путер. Мешајте додека не доби­ете хомо­гена смеса. Сме­сата рам­но­мерно рас­пре­де­лете ја во ста­клени садови за десерт и со помош на лажица при­ти­снете ја сме­сата надолу.

Чекор 2: во подла­бок сад, со помош на мик­сер, изме­шајте ги крем сире­њето и нуте­лата. Дода­дете ванила и изме­шајте. На крај дода­дете го шла­гот во ќесичка и про­до­лжете со мик­си­рање, сѐ додека исче­знат сите грутки.

Чекор 3: пов­торно рас­пре­де­лете ја сме­сата во секој сад. Потоа, покријте ги садо­вите со фолија и оста­вете ги да отсто­јат барем два часа во фри­жи­дер.

Чекор 4: шла­гот ста­вете го на крај и деко­ри­рајте со лешници или бадеми, и кру­пно рен­дано чоколадо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi