Потпечен карфиол со лук

20 мај, 20140
18

Состојки:

  • 2 лажици сечкан лук
  • 2 лажици маслиново масло
  • 1 карфиол, пресечен на помали парчиња
  • 1/3 шолја рeндан пармезан
  • Сол и бибер
  • 1 супена лажица свежо исечкан магдонос

Подготовка:

Загрејте ја рерната на 220 степени и намачкајте голема тава за печење со масло. Во кеса за готвење ставете го карфиолот, лукот и маслиновото масло. Протресете ја кесата за да ја измешате смесата, а потоа додадете сол и бибер по желба. Префрлете го карфиолот во тавата и печете околу 25 минути. Отворете ја кесата и додадете ги пармезанот и магдоносот и печете уште 5 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi