20 октомври, 2017

Радио

(ФИФА) доживотно го суспендира либанскиот судија Али Сабаг, бидејќи тој во замена за сексуални услуги прифатил да намести натпревар во азиската Лига на шампиони.

eric-ding-arrives-at
Сабаг во април минатата година го наместил натпреварот меѓу Тампинс (Сингапур) и Ист Бенгал (Индија). Покрај доживотната суспензија која му ја изрече на Сабаг, ФИФА на десет години ги суспендира неговите помошници на тој натпревар, Али Еид и Абдалах Талеб.

Остави коментар

Почетна // вести // Судија местел утакмици во замена за сексуални услуги!
Горе