28 февруари, 2020

Радио

Големината на градникот се разликува од големината на грбот и градниот кош, па така варираат од величина од 70см до 105см, додека буквите A, B, C и D ја претставуваат величината на корпите – односно големината на градите. Според светската карта за големина на градите во светот, просечната величина С, гордо ја носат сосетките во Србија, Словенија и Црна Гора, додека Македонките имаат гради помали од нивните. Хрватките и Босанките имаат нешто поголеми гради, односно носат градници во D величина, а Русинките и Скандинавките имаат гради со надпросечна големина. Најмали гради во светот имаат жените од Кина, Африка и Кореја.

Толку за природните гради, а сега погледнете ги светските рекордерки за силиконски гради:

10. Киша Еванс

10. Кийша Евънс

10. Кийша Евънс

 

9. Кајла Кливиџ

9. Кайла Кливидж

9. Кайла Кливидж

 

8. Лоло Ферари

8. Лоло Ферари

8. Лоло Ферари

 

7. Теди Барет

7. Теди Барет

7. Теди Барет

 

6. Минка

6. Минка

6. Минка

 

5. Мистер Рајан

5. Мистрес  Рианън

5. Мистрес  Рианън

 

4. Кристал Сторм

4. Кристъл Сторм

4. Кристъл Сторм

 

3. Сабрина Саброк

3. Сабрина Саброк

3. Сабрина Саброк

 

2. Макси Маундс

2. Макси Маундс

2. Макси Маундс

2. Макси Маундс

 

1. Челси Чармс

1. Челси Чармс

1. Челси Чармс

1. Челси Чармс

 

Остави коментар

Почетна // Забава // Интересно // Топ 10: Жените со најголеми гради во светот
Горе