14 декември, 2018

Радио

Светското здружение за најинтелигентни луѓе во светот Менса, во кое може да станете член само ако имате IQ преку 148, го објави овој тест чие решение го знаат само мал број на луѓе.

najteskiot-test-koj-ke-vi-otkrie-dali-ste-natprosecno-inteligentni-01.jpg

На него нема тешки математички, физички или хемиски проблеми, потребно е само да се фокусирате на фигурите.

8-те кругови на сликата се различно поделени со цели и испрекинати линии, а според нив ваша задача е да откриете како ќе биде поделен 9-от круг.

Внимателно разгледувајте и правете комбинации пред да го дадете својот одговор.

najteskiot-test-koj-ke-vi-otkrie-dali-ste-natprosecno-inteligentni-02.jpg

Успеавте или се откажавте?

 

 1. toni mitrevski

  kvadratot podelen so polna linija horizontalno a isprekinatite linii formiraat X

 2. dragan

  Ke ima 4 isprekinati simetricni linii so pocetok od centarot./ kako x /
  Cao

 3. Jovo

  ne e krug 9 ta figura chetiriagolnik e

 4. djoole

  mi go izbrisavte rezultatot?

 5. Suzana

  Koj krug go gledate ovde?Tuka nema krug

 6. nela

  Ke ima 4 isprekinati simetricni linii so pocetok od centarot.
  Pozdrav

 7. znakot na mercedes so polni linii vnatre vo krugot

 8. Lazo Spasovski

  Ke ima 4 isprekinati simetricni linii so pocetok od centarot.
  Pozdrav

 9. Kristina

  ne e krug 9ta figura.. Hh .. Cetiriagolnik e.. 😉

 10. mladen

  site linii ke bidat celosni

 11. bobo

  Ke ostane linijata sto go deli krugot na pola

 12. aleksandar

  na 4 ednakvi dela polnite linii a istottaka prodolzuvaat i isprekinatite linii na site 4 strani 🙂

Остави коментар

Почетна // КАЛАБАЛАК // Проверете дали сте натпросечно интелигентни?
Горе