25 септември, 2017

Радио

Старите народни игри се голем и важен дел од грчката култура, на кои тие се многу горди, но ова видео е толку возбудувачки за луѓето на интернет, што е актуелено повеќе години.

Не се само Македонците народ кој знае добро да се забавуваа и весели, а тоа го потврдува видео клипот со танцот на грчките свештеници .

Нивната игра беше инспирирана од страна на многу луѓе од целиот свет, па сега можеме да видиме дека грчките свештеници знаат да танцуваат со електронска музика или хеви метал.

Нагласуваме дека оваа “монтажа” на музиката за танц на православните свештеници не беше со цел да се навреди некој, туки само за добра забава.

Остави коментар

Почетна // вести // балкан // (ВИДЕО) Грчки Попови го воодушевија светот: Енергичен танц на православни свештеници, дури и со хеви метал!
Горе