20 септември, 2017

Радио

Албанската полиција во неколку села во северниот регион на Дукаѓин уништи околу 18.000 плантажи  со марихуана засадени на 147 парцели.

Дрвјата беа високи 60-240 сантиметри, изјавува албанската полиција.

Во вчерашната акција, предводена од генералниот директор на албанската полиција Хаки Чако, беа вклучени 450 полицајци и 70 возила и неколку хеликоптери.

Ова е втора голема полициска акција за уништување на марихуана во областа на Дукаѓин.

Албанската полиција минатата година во овој регион уништи повеќе од 100.000 дрвца на марихуана.

Остави коментар

Почетна // вести // свет // Албанската полиција уништи огромни плантажи марихуана
Горе