20 септември, 2017

Радио

345 дена. Толку долго родителите на малиот Тревор чекаа и се надеваа дека конечно ќе го искуси  животот надвор од болницата. Бебето е родено 16 недели предвреме, во август 2014 година и шансите за преживување навистина беа мали за него.

На денот кога е роден тој тежел околу 450 грама. Според статистичките податоци од Државниот завод за детско здравје, неговите шанси за преживување биле околу 8%.

Но, ова мало момче докажа дека е вистински борец. По скоро една година на несигурност сега е време да ја напушти болницата …

Погледнете ја неговата приказна.

Остави коментар

Почетна // вести // свет // Една година откако прерано се роди мало детенце, се случува чудо!
Горе