22 март, 2019

Радио

На следните 5 прашања мора да одговорите веднаш. Не смеете премногу да размислувате, се бара одговор во рок од 5 секунди. Па да видиме колку навистина сте паметни…
Прашање 1
Учествувате во трка. Сте го престигнале вториот. На кое место сте вие?
Прашање 2
Ако во трката го престигнете последниот, на кое место сте вие?
Прашање 3
Земете 1000 и додадете 40. Сега додадете уште 1000. Сега додадете 30.
Додадете повторно 1000. Сега додадете 20. А сега уште 1000.
Сега додадете 10. Колку е тоа вкупно?
Прашање 4
Таткото на Марија има 5 ќерки. 1. Нана, 2 Нена, 3 Нини, 4 Ноно. Како се вика петатта ќерка?
Прашање 5
Нем човек сака да купи четка за заби. Како ќе го направи тоа? Со помош на имитација на процесот на миење заби успева на продавачката да и објасни што сака.
Ако слеп човек сака да купи очила за сонце, како ќе и го објасни тоа на продавачката?

 

 1. mmmmm

  vtor
  posleden
  4100
  marija
  slep e, ne e nem moye da zboruva

 2. Igor

  1. Vtor
  2. Prv
  3. 5000
  4. Marija
  5. Ke si kaze

 3. 2
  1
  4050
  Marija
  Ke i kaze deka sakada kupi naocari.

 4. goran

  1.vtor
  2.prv
  3.5000
  4.Marija
  5.ke kaze dajte mi naocari i ako nema potreba
  pozz

 5. Monika

  1.vtoro
  2.predposledno
  3.4100
  5.Marija
  6.kje I kaze

 6. Leni

  1.Vtor
  2.Prv
  3.5000
  4.Nunu
  5.Kje i kaze dajte mi naocari

 7. 1.vtor
  2.posleden
  3.4100
  4.marija
  5.so zboriv ivalda nee nem moze da zbori mada nemu trebaat

 8. triamira

  1.vtot
  2.pretposleden
  3.4100
  4.Marija
  5.Ke I kaze: Daj mi naocari ?

 9. steff

  1.VTOR
  2.NEMOZES DA GO PRESTIGNES POSLEDNIOT AKO TI SI POSLEDEN
  3.4100
  4.MARIJA
  5.NA SLEP COVEK NE MU TREBAAT NAOCARI ZA SONCE

 10. mile

  1. prv
  2. prv
  3.4100
  4.marija
  5.ke praaha so zborovi.

 11. ;)

  1.vtor
  2.ako go prestignes poslednot znaci samiot se prestignuvas i si ostanuvas posleden
  3.4100
  4.Marija
  5.dajte mi naocari za sonce 🙂 ma da ne mu trebat

 12. Dacko

  Da se nadovrzam za vtoroto….
  -NEMOZIS DA GO PRESTIGNIS POSLEDNIOT bidejki toj e posleden i nema nikoj pozadi nego

 13. sdakas

  kako ako go rpestignete posledniot ste prv, na vtoroto prasenje, posleden ste pak, cim ste go prestignale posledniot, sega ste na negovo mesto a toa e posleden

 14. jas

  1.prv
  2.predposleden
  3.5000
  4.Marija
  5.na slep covek ne mu trebaat naocari za sonce

 15. za marija i jas zgresiv 😀

 16. Esko

  1. Vtor
  2. Prv
  3. 4100
  4. Marija
  5. Ke i kaze sakam da kupam naocari
  😀

 17. Dejan

  Ete Petar na primer ne e mnogu bistar…
  4. Marija
  glup eden

 18. 1.Vtor
  2.Prv
  3.5000
  4.Nunu
  5.Kje i kaze dajte mi naocari

Остави коментар

Почетна // Забава // Интересно // Ако погрешно одговорите на овие 5 прашања, не сте баш бистри…
Горе