Бомбици на бразилски начин

29 август, 20160
11

Покрај тоа што се многу вкусни, тие се и многу лесни за подготвување, па отсега нема да мора само да ги гледате на слики и да ги посакувате.

Во продолжение погледнете 4 рецепти за бомбици со различни вкусови кои веднаш ќе посакате да ги подготвите:

Класични бомбици

Потребни состојки:

  • 1 лажица путер
  • 400g засладено кондензирано млеко
  • ¼ шолја кокос
  • Чоколадни трошки

Начин на подготовка:

1. Ставете ги во сад путерот, млекото и кокосот и стопете ги на слаб оган, со непрекинато мешање додека се соедини смесата.

2. Истурете ја смесата во чинија и оставете ја 1 час да се излади.

3. Направете од смесата мали топчиња.

4. Извалкајте го секое топче во чоколадните трошки.

5. Сервирајте!

4-recepti-za-bombici-na-brazilski-nacin-02.jpg

Бомбици со кокос

Состојки:

  • 1 лажица путер
  • 400g засладено кондензирано млеко
  • ½ шолја кокосово млеко
  • Кокос

Начин на подготовка:

1. Загрејте ги во сад путерот, кондензираното и кокосовото млеко, и мешајте додека не го видите дното на садот.

2. Претурете ја смесата во чинија и оставете ја 1 час да се излади.

3. Направете од смесата мали топчиња.

4. Извалкајте го секое топче во кокос.

5. Сервирајте!

4-recepti-za-bombici-na-brazilski-nacin-03.jpg

Бомбици од јагода

Потребни состојки:

  • 1 шолја свежи сечкани јагоди
  • ½ шолја вода
  • 1 лажица путер
  • 400g засладено кондензирано млеко
  • ¼  шолја бело чоколадо
  • Трошки во боја

Начин на подготовка:

1. Во сад, на средно загреан оган, ставете ги јагодите и водата и мешајте додека смесата не се згусне во вид на џем.

2. Намалете го оганот и додадете ги путерот, кондензираното млеко и белото чоколадо, постојано мешајќи додека да се соедини смесата.

3. Истурете ја смесата во чинија и оставете ја 1 час да се излади.

4. Направете од смесата мали топчиња.

5. Извалкајте го секое топче во мрвиците.

6. Сервирајте!

4-recepti-za-bombici-na-brazilski-nacin-04.jpg

Орео бомбици

Потребни состојки:

  • 10 Орео колачи
  • 1 лажица путер
  • 400g засладено кондензирано млеко

Начин на подготовка:

1. Одвојте го кремот од средината на колачите и тргнете го настрана. Искршете ги колачите на ситни парченца и оставете ги за подоцна.

2. Во сад, на слаб оган, ставете ги путерот, кондензираното млеко и кремот од колачите и мешајте додека да се соедини смесата.

3. Истурете ја смесата во чинија и оставете 1 час да се излади.

4. Направете од смесата мали топчиња.

5. Секое топче извалкајте го во искршените колачи.

6. Сервирајте!

4-recepti-za-bombici-na-brazilski-nacin-05.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *