24 мај, 2017

Радио

Потребни состојки:

  • 12Јајца
  • 12 лажици ораси
  • 12 лажици презла
  • 200гр Бела Милка чоколада
  • 200гр Црна Милка чоколада
  • 100гр Црно чоколадо за готвење
  • 200гр Мелени лешници
  • 250гр Маргарин
  • 5 лаж. шеќер во прав
  • 2 пати по 250мл. Слатка павлака
  • Вишни,
  • Шеќер,
  • Кисела павлака
  • Зејтин.

 

Начин на подготовка:

Кори: Изматете 6 -белки, 6 – лажици шеќер, 6 – лаж. Ораси и 1 лаж. Презла. Изматете ги во 2 еднакви кори

Фил: 12 шолчки и 10 лаж. Шеќер, варете на пареа, додадете 200гр. Бела Милка чоколада, додадете 250гр. Изматен маргарин со 5 лаж шеќер во прав и 200г. Печени мелени лешници.

Се редат: 1 кора, жолт фил, 250мл. Слатка павлака – вишни 250мл. Слатка павлака – 2 кори. Жолта глазура за фил.

 

Глазура:  Да се растопи 200гр. црна Милка чоколада, 100гр. Црна чоколада за готвење, 1 лаж. Павлака. Се прелива преку ролатот.

Остави коментар

Почетна // Рецепти // Нугат торта
Горе