Вкусна кајгана со сланина

28 октомври, 20160
9

СОСТОЈКИ:

  • 2 јајца
  • 50 грама сланина
  • 100 грама кашкавал
  • свеж магдонос
  • зачини по вкус

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

  1. Сланината ситно ја сецкаме на коцки. За овој рецепт употребивме Пекабеско сланина
  2. Кашкавалот ситно го сецкаме или го рендаме на покрупната страна од рендето
  3. Јајцата ги матиме во посебен сад, ги посолуваме и додаваме бибер по желба
  4. На загреано масло во тава ја пржиме ситно сецканата сланина
  5. Потоа го додаваме кашкавалот за да се стопи
  6. Во истиот сад ги додаваме и изматените јајца
  7. Кога омлетот е готов наросуваме оригано и свеж магдонос

Одлично е во комбинација со парче леб и чаша јогурт. На здравје!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *