23 септември, 2017

Радио

Пилатес е движење за живот, за ведрина на духот и баланс на телото.

Тесната врска меѓу здравото и балансирано тело и ведрината на духот можеби најдобро ја опишува Мери Боен, практикантка која долги години се занимава со Пилатес , а за своите искуства пишува на својот веб сајт:

„ Додека вежбав, учев и набљудував, забележав дека секогаш постои духовна нишка која доаѓа од физичката работа. Духот е насекаде, нели?

Телото е дом на духот. Џозеф Пилатес (основачот на Пилатес ) не само што го знаел тоа, тој и живеел на тој начин”.

Секој може да живее воден од принципот на Џозеф Пилатес.

Практикувањето на вежбите никогаш не е без резултат, напротив, за кратко време ќе забележите како Пилатес ги подобрува вашите секојдневни активности, ќе почувствувате дека телото ви се менува, станува поеластично, балансирано, здраво.

Балансираното тело ќе влијае на духот, создавајќи позитивна врска со нашето чувство за себеси. Ваквиот живот, исполнет со енергија и позитивен дух, навистина е квалитетен и вреден за живеење.

Ако животот е постојано движење, направете го секое движење посебно, вредно, духовно.

Остави коментар

Почетна // Спорт // Пилатес за балансирано тело и позитивен дух
Горе