25 септември, 2017

Радио

Бора Чорба го напишал еден од најголемите хитови “Остани џубре до краја”, поради негова голема љубов. Билјана била манекенка која тргнала да бара подобар живот во Сараево, а Бора ја викнал да се збогуваат во едно кафуле каде седел пијан и уморен од животот, како што и пее во песната. Ги мразел и другите и себе, а по збогувањето ги напишал стиховите за неа. Тој неколку пати се фаќал за пенкало за да напише песна за Билјана.

Така настанал големиот хит кој се пее и денес.

Нејзиното заминување било повод Бора да ја напише и прекрасната балада Два динара друже.

Остави коментар

Почетна // Забава // Музика и Филм // Таа му го скршила срцето на Бора Чорба – еве за кого се напишани неговите балади
Горе