24 мај, 2019

Радио

Фотографиите се дело на Џорџ Барис и се направени на плажа во Санта Моника на 13 Јули 1962. Само по 3 недели холивудската ѕвезда Мерилин Монро, на 36 години беше пронајдена мртва во нејзиниот дом во Лос Анџелес. Оваа серија на фотографии е наречена ,, Последните слики”.

На 4 Јуни 2015 година 8 принтови од оваа фотосесија биле продадени на Блумсбери аукцијата во Лондон. Првично овие слики требало да се најдат во книгата напишана од Барис ,,Мерилин: Нејзиниот живот со нејзините сопствени зборови”, но поради трагичниот крај на младата ѕвезда фотографот одлучил да не ги објавува сликите.

559355-800-1458034755-f5f7255656c4d9dc80-46021707

559405-800-1458034755-ff3e0af7892df383927cdf4d02ae1d37

559455-800-1458034755-8

560205-800-1458034755-15875275_1

559605-800-1458034755-0_1148cf_d97574f8_XXXL

560105-800-1458034755-4a898bb4242367400e8fe114c57242f3

560055-800-1458034755-7

559555-800-1458034755-6870828906_4d121f8fbf_b

559855-800-1458034755-MarilynMonroeinGreenTowelbyGeorgeBarris4

559505-800-1458034755-7016899951_93b45f8c3d_b

560005-800-1458034755-5531591

559705-800-1458034755-MarilynMonroeinGreenTowelbyGeorgeBarris11

559555-800-1458034755-6870828906_4d121f8fbf_b

559755-800-1458034755-maxresdefault

Остави коментар

Почетна // Забава // Шоубиз // ,,Последните слики”- Мерилин Монро
Горе