23 септември, 2017

Радио

Многу неможат да замислат да го започнат својот ден без кафе, но еден пијалок е навистина подобар и поздрав за вашето тело наутро.
Станува збор за лимонада. Веројатно сте веќе свесни колку е здрава за нашиот организам, а затоа што е идеална за витка линија, забрзување на метаболизмот и концентрацијата, добро е да го започнете денот со неа.
Меѓутоа, и лимонадата има свои непосакувани ефекти, како што се флеки на забите. Исто така, не е добро да ја внесувате во тек на целиот ден: „Лимонадата може да ги уништи забите, но за тоа е потребно време. Меѓутоа, подобро е наутро да се внесе лимон отколку кафе или млеко. Лимонадата е добра само ако се пие во ограничени количини,“ објаснува стоматологот Кристина Скорделес.

Остави коментар

Почетна // живот // Исхрана // Овој пијалок наутро е подобар од кафе
Горе