20 септември, 2017

Радио

Pantone ја откри бојата што ќе биде актуелна во 2017 година, станува збор за светло зелената боја, инспирирана од природата.

Од Pantone бојата ја опишуваат како остра, пикантна жолто-зелена боја, што може да ја видиме на листовите.

„Оваа боја е нашата поврзаност со природата, таа ни порачува да се регенерираме, освежиме, обновиме. Секоја пролет влегуваме во нов циклус, а новите стебла доаѓаат од земјата. Тоа е нешто што го потврдува животот и на што се радуваме“, вели Летрис Ајзман, директорка на институтот за бои Pantone.

Остави коментар

Почетна // живот // мода // Дознајте која е бојата за престојната 2017
Горе