20 септември, 2017

Радио

Познатиот дерматолог д-р. Хауард Мурад тврди дека боровинките кои се познати по доброто влијание на кожата и крвотокот, може да направат чуда за вашето лице. Оние кои редовно консумираат боровинки ќе имаат многу поубаво лице отколку оние кои купуваат скапи креми.

„Боровинките се полни со антиоксиданси, помагаат при намалувањето на црвенилото на кожата, лечат акни, а кожата ќе има млад и здрав изглед“, изјавил експертот.

Исто така, тој потенцирал дека многу е подобро да се јадат боровинките наместо да се купуваат креми кои наводно содржат боровинки, бидејќи кремите влијаат само 20% на нашата кожа, а 80 проценти влијание има храната и пијалоците кои ги консумираме.

Една шака боровинки на ден и ќе добите убавина за која сте сонувале.

Остави коментар

Почетна // живот // убавина // Боровинки наместо скапи креми за да бидете убави!
Горе