Храброст или лудост: Србин со автомобил се возеше по замрзнатото езеро

26 јануари, 2017
Храброст или лудост: Србин со автомобил се возеше по замрзнатото езеро

Замрзнатото Облачинско езеро во Србија, не само што ги привлекува пешаците да се прошетаат по него, туку беше и доволен предизвик за еден возач. Тој се впушти во авантура опасна по живот и се возеше со автомобилот низ целото езеро.

Кога е поладно од -10 степени, мразот на езерото достигнува и до 30 сантиметри, а бидеќи тука нема природен тек на водата, рибарите го сечат мразот за да обезбедат кислород за рибниот свет.

Меѓутоа овој факт не го предомисли овој Србин да ја продолжи својата авантура и да заврти еден круг по езерото.