Насобраните туристи гледале голем брод како впловува во пристаниште, а потоа следело ОВА!

2 март, 2017
Насобраните туристи гледале голем брод како впловува во пристаниште, а потоа следело ОВА!

На поголемите бродови, сосема логично, им треба повеќе време и сила за да забрзаат или за да успорат. Тие, исто така, немаат никаква кочница за итни случаи.

Токму поради ова, капетаните на бродовите обично не сфаќаат дека ќе удрат сè додека не биде касно, а такво нешто се случило во Сан Диего, кога еден поголем брод впловувал во пристаниште. Капетанот со сирена ги предупредил луѓето кои се нашле на пристаништето, но некои реагирале прилично споро…

Погледнете што се случило: