Невин поминал 35 години во затвор, а потоа излегол и направил нешто сосема неочекувано!

27 јануари, 2017
Невин поминал 35 години во затвор, а потоа излегол и направил нешто сосема неочекувано!

одина 1982 Мајкл Ханлин е обвинет за убиство, но не бил виновен. Сепак, поминал 35 години во затвор.

Организацијата „Калифорнија проект за невиност“ се обидувала да ја докаже неговата невиност со години и на крај успеала во тоа. Ханлин бил ослободен.

Тој излегол од затвор во ноември минатата година, по издржана најдолга незаслужена казна во историјата на Калифорнија. По излегувањето од затвор првата работа која сакал да ја проба била плескавица која ја видел на реклама.