20 октомври, 2017

Радио

Сингапур е град-држава со многу необични и строги закони. Кој се уште не слушнал за превисоки казни за фрлање отпушок, хартија, а да не споменуваме тешки прекршоци.

Една од нелогичностите на сингапурските закони е забраната за поседување електрични скутери и нивно учество во сообраќајот.

Еден жител не знаел, па брзо се нашол на мета на полицијата. А законот во Сингапур налага одземање на забранетото возило.

Меѓутоа, сопственикот не сакал така да го препушти електричниот скутер. Го уништил пред очите на полицајците…

Остави коментар

Почетна // 4 play // Полицијата сакала да го заплени неговиот електричен скутер: Не го давам, па дури и… (ВИДЕО)
Горе