14 декември, 2018

Радио

Додека Apple константно пронаоѓа начини да биде револуционерен во индустријата на паметните телефони, една друга компанија се обидува да не врати во поедноставни, мирни и секако поевтини времиња.

Компанијата FutureModel планира да лансира уред под назив NichePhone – S кон крајот на месецот кој работи на оперативен систем Android, но не може да врши никакви функции освен повици, пораки и стримување на музика.

Тој е со слични величини и облик како кредитна картичка, а изгледа како мал калкулатор.

Телефонот на пазарот ќе се појави на 10 ноември во Јапонија и ќе чини 95 долари.

Остави коментар

Почетна // хај-тек // Најмалиот Android телефон на светот
Горе