23 јуни, 2018

Радио

„Michaelis Boyd Associates“, архитектонско студио од Лондон, неодамна го завршија редизајнирањето на „Benguerra Lodge“, луксузен ресорт кој се наоѓа на истоимениот недопрен остров во Индискиот океан.

najubaviot-ostrovski-resort-vo-svetot-01.jpg

Проектот вклучувал комплетна обнова и модернизација на веќе постоечкиот дом кој е сместен во шума, покрај бела песочна плажа и во која може да уживаат 15 гости.

najubaviot-ostrovski-resort-vo-svetot-1.jpg

Просторот вклучува комбинација од традиционални елементи како кров од слама, робусни ѕидови и дрво, но и современ дизајн за беспрекорна елеганција.

 

 

Остави коментар

Почетна // патување // ДЕСТИНАЦИИ // Најубавиот островски ресорт во светот (фото)
Горе