15 декември, 2018

Радио

Сцилија, Калабрија, Италија. Името потекнува од грчкото митолошко чудовиште Сцила, кое наводно живеело тука. Денес, претставува прекрасно рибарско селце, кое иако е малечко, сепак е обожавано од туристите. Историскиот изглед на градот, во комбинација со проѕирната вода покрај песочните плажи, го прави ова место идеална комбинација за летен одмор. Освен тоа, на самиот врв на ридот се наоѓа маркантиот замок кој е своевидно одбележје на ова место. во многубројните кафулиња и ресторани можете да порачате и порција со морски плодови, специјалитет карактеристичен за овој регион, на кој локалците се секогаш премногу горди.

Резултат со слика за Scilla-Photo by Fabio Lamanna

Резултат со слика за Scilla-Photo by Fabio Lamanna

 

 

Резултат со слика за Scilla5

Резултат со слика за Scilla-Photo by Fabio Lamanna

Резултат со слика за Scilla-Photo by Alexandre Guzzardi

Резултат со слика за Scilla-Photo by Giuseppe Fusco

Резултат со слика за Scilla-Photo by Natale Zito

 

 

Остави коментар

Почетна // патување // ДЕСТИНАЦИИ // Сончев рај на италијанското крајбрежје
Горе