Мусака со боранија

17 август, 20170
8

Состојки:

500 г жолта боранија
500 г мелено месо
3 чешниња лук
1 морков
1 главица црвен кромид
4 јајца
павлака
сол, бибер, зачини
компир

Приготвување:

Обарете ја боранијата, а меленото месо издинстајте го во тава со црвениот кромид, сечканиот лук, и изренданиот морков, посолете, ставете ги зачините. Одделно изматете 4 јајца со павлака и 1 лажица брашно.
Во длабок плех наредете еден ред кругови од еден поголем компир, потоа ставете ред од варената боранија, еден ред мелено месо, потоа полијте со смесата од јајца, па пвоторете ја постапката додека не ги потрошите состојките. На крај додадете павлака и ставете да се пече на 180 степени  додека мусаката не порумени. Сервирајте со свежа салата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi