Пилешки ролатчиња со кремсир и лук

20 септември, 20170
12

Потребно е:

  • Бело пилешко месо 500гр.
  • Кремсир 100гр.
  • Бел лук во прав(1 кесичка) или 3 челиња свеж
  • Тенко сечена димена сланина 300гр.
  • Сол, бибер по вкус

Подготовка:

Со готварски чекан припремете ги шницлите од белото месо и ставете бибер по вкус. Во кремсирот додадете го лукот (ако е свеж лукот стино исецкајте го). Премачкајте го месото на една страна со кремсирот, а пота завиткајте го.

Парчињата сланина  замотајте ги околу веќе направените ролатчиња од месо и наредете ги во подмачкан плех. Печете ги околу 20-25 минути или додека сланината не порумени во загреана рерна, на температура од 200C.

Сервирајте со варен компри, боранија или гарнир по желба

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi