Вкусно пилешко со топено сирење и печурки

27 февруари, 20170
8

Состојки:

  • 4 парчиња бело месо
  • 4 лажици маст или маслиново масло
  • сол
  • бибер
  • 2 главици кромид
  • 200 гр шампињнони
  • топено сирење
  • 1 лажичка мајчина душица

Начин на подготовка:

Месото измијте го и исушете го. Загрејте маст и пржете го месото од секоја страна по 2 минути. Извадете го од тава, посолете и побиберете. Свиткајте го во алу фолија и ставете го на околу 80 степени во рерна.

Кромидот исечете го на кругови. Шампињоните исечкајте ги на четвртини. Сè испржете на маста од месото (околу 5 минути). Ставете ја масата на месото, а топеното сирење пресечете го на два дела и ставете го на врв. Посипете со мајчина душица и ставете во рерна сирењето да се растопи (околу 2 минути).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *