Запечени шампињони со три вида сирење

27 ноември, 20170
10

Потребни состојки:

500 гр. цели шампињони

100 гр. горгонзола

100 гр. младо сирење

50 гр. пармезан

Маслиново масло

Соја сос

Сол и црн пипер

Припрема:

Исчистете ги шампињоните и остранете ги дршките.

Дршките од печурките ситно исецкајте ги и испржете ги во тава со маслиново масло. Откако ќе се испржат, додајте ја горгонзолата, младото сирење и ренданиот пармезан и зачинете со сол и црн пипер. Гответе се додека сирењето не се растопи.

Во меѓувреме, испечете ги шампињоните на скара, па потоа наполнете ги со филот од сирење. Ставете ги печурките во намрсена тава за печење и печете на температура од 220 степени околу 15 минути. Откако ќе се испечат прелијте ги печурките со соја сос. Добар апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *