Сакате рамен стомак? Следете ги овие утрински правила!

13 март, 2017
5

Велат дека можете да предвидите каков ќе ви биде денот, гледајќи во утрото, така што најдобро е денот да го започнете со голема насмевка.

По низата позитивни мисли, обидете се да ги почитувате следниве правила.

Не „прескокнувајте“ доручек

Ова е многу важно правило, и без оглед на тоа што мислите дека не сте во можност да јадете пред да одите на работа, и натаму имајте воља за тоа. Обидете се да доручкувате еден час откако ќе станете од кревет.

Внесувајте протеини

Ако го започнете денот со протеини, ќе бидете сити подолго време. Обидете се да јадете јајца, црн леб или грчки јогурт.

Јадете бананаи

Бананите ќе ви дадат енергија, и ќе поттикнат лачење хормони на среќа. Секако, ако сакате подобри резултати, редовно вежбајте и внесувајте помалку јаглехидрати.