15 декември, 2018

Радио

Ако секој ден согорувате 100 калории повеќе, ќе успеете да ослабнете четири-пет килограми за една година, и тоа без диета!

Важно е да се напомене дека бројот на согорените калории варира во зависност од телесната тежина. Но, за да согорите дополнителни 100 калории, секојдневно имајте една од овие активности:

Одете со брзи чекори еден и пол километар (околу 20 минути).
Раскревајте низ дома половина час.
Трчајте 10 минути.
Качувајте се по скали повеќе пати во текот на денот.
Играјте на брза музика 20 минути.

Остави коментар

Почетна // Спорт // Согорете екстра 100 калории дневно
Горе