Еве ВАКА се менуваа знамињата на европските земји низ историјата. Погледнете како се менуваше македонското!

2 март, 2017
2

Дваесетти век, особено почетокот, донел големи промени на европскиот континент.

Некои од државите кои постоеле на почетокот од минатиот век, веќе не постојат, некои ги промениле имињата, а поголем број од нив ги промениле и знамињата.

Како изгледало тоа може да погледнете на видеото кое се појави на Јутјуб.

https://www.youtube.com/watch?v=sBTdBRZmTc0