22 ноември, 2019

Радио

Тинејџерот Венг боледува од зависност од интернет, нешто што во Кина официјално се смета за психичко пореметување. Во една прилика играл онлајн игрици три дена без престан. Не спиел, мошне малку јадел, а носел и пелени за возрасни за да не мора да станува до тоалет.
Затоа родителите одлучиле да го пријават во камп за лечење на интернет зависност каде се спроведуваат сурови, но наводно, ефикасни техники. Лечењето чини 1600 долари.
Образованието и војничката дисциплина ги враќаат во реалноста и така создаваме добри навики – истакнува Шинг Лиминг и додава дека ако еден од учесниците прекрши правило, добива казна целата група.

Остави коментар

Почетна // вести // Изгубиле животен компас: Вака во Кина ги лечат зависниците од интернет
Горе