19 април, 2018

Радио

Овој фармер никогаш не очекувал да биде богат. Еден ден копал по својот имот додека не удрил во едно сино буре.

Она што го пронашол во бурето го шокирало. 600 милиони долари се наоѓале внатре.

Хосе Маријан Картолос, 65-годишен фармер добил дозвола од државата да го обработува овој имот.

Картолос од таа причина не можел да ги задржи парите, ги запленила колумбиската влада и најавила дека пронајдените пари ќе ги вложи во патишта и образование.

Наводно, овие пари му припаѓале на познатиот Пабло Ескобар, кралот на кокаинот и еден од најголемите мафијаши во светската историја.

 

Остави коментар

Почетна // вести // Ја орал нивата и наишол на ИЗНЕНАДУВАЊЕ: Она што го откопал го ЗАПРЕПАСТИ ЦЕЛ СВЕТ!
Горе