Ја тужел ќерка му затоа што била мрзелива – Сега мора да му врати 32.000 евра?!

16 март, 2017
1

Во Австралија еден татко ја тужел својата „мрзелива“ ќерка затоа што ги одолговлекувала студиите.

Високиот суд пресуди во корист на таткото, така што ќерката ќе мора да му ги врати 24.000 евра на основа на парите кои и ги дал за нејзино издржување, но и да ги покрие сметките од 8000 евра колку што изнесуваа судските трошоци.

Таткото со години плаќал месечно по 600 евра на својата ќерка.

Таа најнапред запишала студии по глума, а птоа преминала на архитектура, каде за првиот дел на студиите е требало дури 15 семестри, односно пред да почне со мастер студиите.

Нејзиниот татко, од десетиот семестар на студиите, побарал да се ослободи од обврските на издржување, но пред судот во 2 виенска општина изгубил, па вложил жалба.

Високиот суд донесе пресврт во овој случај поради тоа што констатираше дека подмладокот мора сериозно да пристапи на студирањето, а не да одолговлекува.