11 август, 2020

Една медицинска сестра од брза помош во Германија, објави фотографија на социјалната мрежа Фејсбук, а со тоа сака да им покаже на пациентите како изгледа еден вистински хитен случај.

Медицинската сестра Кеј Милер, исфрустрирана од пациентите кои без причина доѓаат во хитната служба, неодамна објави фотографија од болничката соба за хитен прием на пациентите. Фотогрaфијата ја прикажува собата после операција, прекриена со медицинска опрема и крв.

 

На фотографијата напишала: „Повторно имав пациент кој праша зошто чека веќе два часа, а јас сакам да му покажаам со оваа фотографија“. Пациентот кажал дека пати од некој облик на настинка, а Милер верува дека оваа фотографија ќе му даде до знаење за тоа дека неговиот „хитен случај“ може да причека.

 

Остави коментар

Почетна // Top Story // Медицинска сестра објави вознемирувачка фотографија: Вака изгледа вистински итен случај!
Горе