Мис Франција е новата Мис Универзум за 2017

31 јануари, 2017
11

Мис Франција, Ирис Митенаер, беше крунисана како нова победничка на 65-от избор за Мис на Универзум што се одржа во неделата вечер (технички понеделник наутро во Филипините).

Од 86-те учеснички во финалето, Ирис ги преживеа вечерната тоалета, костумот за капење и безбројни прашања и одговори.

На изборот настапуваа Boyz II Men и Flo Rida.

Ирис ја превзема круната од досегашната Мис Универзум, Пиа Вурцбах.