“На средина“, екранизирана животна приказна за Дино Мерлин

31 март, 2017
6

Биографијата на Един Дервишхалидовиќ е сведоштво за бурниот живот на Балканот, во кој освен војни, постојат и некои убави врски.

Документарниот филм „На средина“, кој во неделата навечер е емитуван на Ал Џезеира Балканс, ги запознава гледачите со животниот пат на Един Дервишхалидовиќ, познат како Дино Мерлин, кој е една од најголемите балкански ѕвезди на поп музиката на сите времиња.

Неговата биографија е воедно и сведоштво за бурниот живот на Балканот, во кој, освен војни, постојат и некои убави врски, оние кои се чувствуваат преку музиката и односот на публиката спрема заедничките музички ѕвезди.

ВИДЕО :